Nilüfer Rotary Kulübü Gezici Kütüphane Projesi

Nilüfer kütüphaneleri olarak 5 farklı noktada verilen kütüphane hizmetine Temmuz 2020 itibariyle Gezici Kütüphane Hizmeti de katıldı. Böylece Nilüferin bütün mahallelerinden kütüphane hizmetine ve kitaplara erişim imkanı sağlanmış oldu. Özellikle çocuklar, gençler ve kadınlara yönelik kitap koleksiyonunda ayrıca, kişisel gelişim, hobi kitapları, çizgi roman gibi kitap türlerine de erişmek mümkün. Gezici kütüphane ilk aşamada 19 mahalleyi ziyaret ediyor. Bu mahallelerde öncelikle okullar, kadın dernekleri ve meydanlara belirli bir program çerçevesinde hizmet götürmeye başladı. En yakın aralıkla 15 günde bir olmak üzere üç hafta veya ayda bir uğrayacağı duraklar da programında yer alıyor. Ziyaret programları durak noktalarında ve kütüphanenin sosyal medya hesaplarıyla duyurulmaya başlandı. Açıldığı günden buyana 15 günde bir 19 farklı noktaya gerçekleştirilen ziyaretler ile bugüne kadar toplam 95 mahalle ziyareti gerçekleştirilmiştir. Gezici kütüphanede açılışından buyana 110 yeni üyelik, 425 ödünç işlemi yapılmıştır. 3851 kitap ile hizmet vermeye başlayan kütüphane koleksiyonuna her gün yeni kitaplar eklenmeye devam ediyor. Pandemi sürecinden kaynaklı ziyaret edilemeyen noktalar ve planlanamayan etkinlikler olduğu için, pandemi süreci sonrası okulların açılması ile ziyaretçi ve ödünç sayılarında artış olacağı öngörülmekte.
Gezici kütüphanenin hizmet vermesi beklenen nüfus sayısı aşağıdaki gibidir.
Nilüfer’in Genel Nüfusu 465.172
Gezici Hizmeti Alacak Nüfus 140.441