Mesleki Danışmanlık Komitesinin Gençİnk Projesi

2430 Bölgenin Mesleki Danışmanlık Komitesi, Rotary Fırsatlar Yaratır dönem temasından hareketle fırsatlar sunmak için Genç İnsan Kaynakları (GençİnK) projesini yürütüyor. Projenin amacı, gençleri, daha öğrencilikten kariyer yolculuğuna hazırlamak, önemli ipuçları ve çözüm önerileri sunarak iş hayatlarındaki

hedeflerine avantajlı ve doğru bir şekilde ulaşmalarını, sağlamak olarak belirlendi. Hedef kitle olarak ise yüksek öğretimde okuyan tüm öğrenciler, Yani MYO ve Üniversite öğrencileri seçildi. Hedef kriter, her Kulübün en az 100 öğrenciyi projeye dahil etmesi, iş arama ile ilgili süreçleri anlatan kitapçığı indirmelerini sağlaması, yapılacak seminer, webinar ve staj ilanlarından birine veya birkaçına destek vermesi şeklinde tespit edildi. Projeye Rotary ve Rotaract Kulüpleri ortak katılacaksa toplamda en az 100 katılımcının kafi olacağı düşünülüyor.

GençİnK; iş arama sürecine girecek ya da sürecin başındaki gençlerle, bu yolculukta onların yanında durmak isteyen ve masanın öteki tarafını iyi bilen uzmanların buluşacağı bir platform. Bu internet sayfası, bu iş için hazırlanmış kitapçık, sosyal platformlar, kariyere hazırlık interaktif seminerleri ve webinarlarla gerçekleştiriliyor.

Güzel başlanılan projenin, yaratacağı fayda ve mumkün olduğunca çok gencin hayatına dokunması Rotary Ailesinin çabasına bağlı. Bu gençlik projesinde, öncelikle ailenin gençleri Rotaractörlere, sahiplenme, projeye katılma ve çevresini

katma konusunda çok görev düşüyor. Mesleki Danışmanlık Komite Başkanı Ebru Yiğitalp, projeye, 50 kulüp katılacağını, 28 kulüp adına girişlerin olduğunu belirtti. Eskişehir Yazılıkaya Rotary ve Rotaract Kulüpleri ile Ekim ayında komitedeki İnsan kaynakları alanında uzman dostlar tarafından kariyere hazırlık seminerleri düzenlendi. Komite kulüplerden kayıtlarını ve seminer taleplerini bekliyor. Projeye kayıt olmak için www.gencink.org sitesini ziyaret edip menülere göre ilerlemeniz gerekiyor.