Gençlerde Madde Bağımlılığı

Madde Bağımlılığı ile Mücadele Komitesi Başkanı Uz. Dr. Sabri Yurdakul’un önderliğinde, Rotaryen dostlarımız Aylin Özkan – Yaprak Yurdakul – Evrim Çakıl ve Ali Homurlu’nun büyük emekleri, UR 2430 Bölge ve Adana Rotary Kulübü’nün ortaklığında hazırlanan Gençlerde Madde Bağımlılığı Kitabı basılmıştır.

Gençlerde madde bağımlılığına dikkat çekmek için Ankara Koru RK üyesi GDB. Can İlkurşun’un kaleme almış olduğu Beyaz Karanlık Kitabından elde edilen gelir ile Türk Eczacıları Birliği tarafından ithal edilen ve uyuşturucu mücadelesinde kullanılan uyuşturucu bağımlısı gençler için “O’NEIL LONG ACTING NALTREXONE IMPLANT 1860 mg” implant çip alarak ve Gazi Üniversitesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı ile birlikte uyuşturucu ile mücadele eden 8 gencin 1 yılda 2 kez uygulanacak ve adedi 680 Euro olan 1 yıllık implant tedavileri karşıladılar. Projenin toplam maliyeti 10.880 Euro’dur. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Bağımlılık Ünitesi Sorumlusu Prof. Dr. Zehra Arıkan tarafından ihtiyaç sahibi 8 Genç tespit edilerek bu kişilere ilk implant Çip uygulaması gerçekleşmiş. 8 Gencin Uyuşturucu Bağımlılığından kurtulmasına katkıda bulunabilirler.