Eskişehir Yunus Emre Rotary Tiyatro Festivali Düzenledi

Eskişehir Yunus Emre Rotary Kulübü 14-19 Aralık tarihleri arasında ROTİFE’yi (Rotary Tiyatro Festivali) gerçekleştirdi. ROTİFE’nin birinci gününde Tarsus Şehir Tiyatrosu “Çirkin” adlı oyunu oynandı. ROTİFE’nin ikinci gününde Berna Laçin‘in “Hayal Satıcısı” oyunu sahne aldı. Kadın sığınma evinden 15 kadınıve yaklaşık 150 öğrenci, ikinci günde misafir edildi. ROTİFE’nin üçüncü gününde Nazım Hikmet’in “Şeyh Bedrettin Destanı” İlkay Akdağlı’nın yorumu ile sahne aldı, 95 öğrenci bu akşam tiyatro ile buluştu.

ROTİFE 4. Gününde, Cumhuriyet’in 100. yılına ithafen hazırlanmış olan, Tiyatro Ofisi’nin “Kurtuluş’un Kadınları” ile sahne aldı. Yaklaşık 70 öğrenci ve 40 kadın tiyatro ile ilk defa buluştular.  ROTİFE’nin kapanışında Usta Oyuncu Tamer Levent’in Onur Ödülü 2430. Bölge Federasyon Başkanı Emre Öztürk Guvernörümüz tarafından takdim edildi.