Antalya Rotary’den Tiyatro Etkinliği

Antalya Rotary Kulübü, 4 Rotaryen ve 3 Roteş ile sahneledikleri tiyatro oyunu ile birçok hayali gerçekleştiriyor. Antalya Rotary Kulübü, Rotary Toplum Birliği’nin bünyesindeki meslek edinme amacıyla eğitim gören kadınların daha iyi koşullarda eğitim görmesi ve kurs ihtiyaçlarının giderilmesi için gelir getirici ve aynı zamanda etkili bir halkla ilişkiler projesi yapmayı hayal etti. Bu hayalde insanı, insana, insanla, insanca anlatma sanatı olan tiyatro vardı. Kırmızı Kalem Sanat Merkezi desteğiyle, yönetmenliğini Kutsal Kaynak’ın yaptığı Mehmet Baydur’un ünlü oyunlarından “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyununu sahnelemek için hazırlıklar başladı. Yoğun çalışmaların ve provaların ardından dostluğu pekiştiren, Rotary bilgisinin yanı sıra madde bağımlılığı konusuna dikkat çekerek farkındalık yaratan, vefat eden tüm geçmiş dönem başkanlarına selam gönderirken yaşayan değerlerini de unutmayan bu çok yönlü proje 12 Aralık 2022 Pazartesi akşamı Muratpaşa Belediyesi Kültür Salonu’nda seyircilerle buluştu.

İzleyenler sıradan bir günde, bir evin içinde orta sınıf olan ama kendini burjuva sınıfı sanan bir aileye konuk oldu. Sıradan bir gün gibi başlayan oyunda, evin kızının arkadaşının ziyareti ile bambaşka bir hal alırken yanında getirdiği dedesi ile eğlenceli ve dramatik anlar yaşadılar. Bu etkinlik, hem toplumun gelişmesine katkıda kadınların meslek sahibi olmasına destek sağlayan hem de tiyatro aracılığıyla toplumun ilgisini bir çok konuya çeken bir etkinlik oldu. Şimdi sıra turnede! Antalya Rotary Kulübü bu gelir getirici projesini diğer kulüplerle de paylaşıyor. Antalya Rotary Kulübü Tiyatro Grubu “Düdüklüde Kıymalı Bamya” oyununu 13 Ocak’ta Mersin Rotary Kulübü ev sahipliğinde Mersin’de, 14 Ocak’ta Anatolia Rotary Kulübü ev sahipliğinde Adana’da sahneleyecek.