34. Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışları Tamamlandı

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Çanakkale Rotary Kulübü tarafından düzenlenen ve bu yıl 34.’sü gerçekleştirilen yüzmeyarışları iki kıtayı spor, dostluk, barış ve zafer coşkusuyla bir kez daha birbirine bağladı. 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı atalarımızın kahramanlık destanları yazdığı Çanakkale’de yapılan organizasyonun teması “Sağlık için yüzüyoruz” idi. Uluslararası Rotary 2440. Bölge ‘nintoplum birliği projesi olan Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmalarına 765 yerli ve 20 yabancı yüzücü katıldı.  Geçtiğimiz yıl covidpandemisi nedeniyle iptal edilen bu yıl ise korona virüs tedbirlerine büyük bir titizlikle uyularak gerçekleştirilen yarışlarda tüm yarışmacı ve katılımcıların Heskodu sorgulandı.  Hijyen, mesafe ve maske kurallarına riayet edildi. 99 yıl önce Türkiye’nin Kurtuluş Savaşı’ndan zaferle çıktığı 30 Ağustos sabahı,785 yüzücüve katılımcılar bayram coşkusuyla Eceabat’a hareket ettiler. Eceabat’tan Asya yakasına 3.5 deniz mili (6.489metre) mesafe yüzüldü. İki kıtayı birleştiren yarışlar barış, dostluk ve kardeşlik temennisi ile 105 dakikada tamamlandı. 14 yaş ile 80 yaş aralığındaki yarışmacılaratoplam 28 kategoride ödüller verildi. Bu yıl ilk kez genel klasmanda iki birinci çıktı. Deniz Kılıç ve Batuhan Sağın 42 dakika 33 saniye ile birinciliği paylaştı.

Rotary 2440 Bölge Guvernörü Nedim Atilla yüzme yarışların daha uzun yıllar devam etmesini diledi ve 30 Ağustos’un 99. Yıldönümünde görüyoruz ki; “Çanakkale geçilmez. Çanakkale’de barış ve kardeşlik için kulaç atılır “dedi.  Atilla sözlerini şöyle sürdürdü: “Büyük Atatürk Cumhuriyeti kimlere emanet etti? Bu sabah start verildiğinde boğazın serin sularına kendilerini bırakanlara… Onlar kimler?  Her yaştan Cumhuriyet genci. Bu yarışlarda birinci olmak önemli değil, önemli olan bu duygu ve düşünceleri yaşamaktır. “ dedi.

2420.

Bölge Guvernörü Gülperi Gürpınar, 34 yıl önce merhum Rotaryen Şahap Terzi tarafından başlatılan yarışların heyecanını yaşadıklarını vurguladı ve bütün yüzücülere başarılar diledi. 2430. Bölge Guvernörü Kemal Ketrez, “30 Ağustos gibi zaferin coşkusunu hissettiğimiz böyle bir günde Türkiye’nin dört bir yanından ve dünyanın farklı ülkelerinden gelen yüzücülerle birlikte olmanın kıvancını duyuyoruz. Bu vesile ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha saygı ve minnetle anıyoruz” dedi. 2440. Bölge Kurumsal İletişim Komitesi Başkanı Adnan Sözeri, 7000 saat hazırlanarak özverili çalışmalarla organize edilen Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışmalarını 34 senedir gerçekleştirmiş olmanın haklı gurunu yaşadıklarını söyledi. Yarışmacıların bileklerindeki ciplerle ölçülen dereceleri dijital olarak takip edildi.