1 Eylül Dünya Barış Günü Barış İçin Liderlik Paneli

Bursa Gökdere Rotary Kulübü 01 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Nilüfer Balat Kent Ormanı’nda Barış İçin Liderlik Paneli gerçekleştirdi.

Başta 2440. Bölge Dönem Guvernörü olmak üzere  olmak üzere Bursa’da bulunan kulüplerin başkan ve üyeleri ile Bursalıların yoğun ilgi gösterdiği panelde Bursa CHP Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan ALTUN, Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı, Gazeteci Yazar ve Savaş Muhabiri Burçak Belli, panelist olarak yer aldılar. Panelin Moderatörlüğünü ise AS TV Program Müdürü ve Ana Haber Sunucusu Sevda Kurul yürüttü.

Guvernörün ve dönem başkanının açılış konuşmalarıyla başlayan panelde Cumhuriyet Gazetesi Yazarı Orhan Bursalı; Savaşın ve Barışın Felsefesi üzerinde dururken, Bursa Barosu Başkanı Av. Gürkan ALTUN; Savaşların Ve Barışın Hukuka, Hukukun da Barışa etkisini panele katılan dinleyiciler ile paylaştı. Uzun Yıllar iç savaş yaşanan ülkelerde bizzat sahada çalışan Gazeteci Yazar Burçak Belli; bizlere savaşların insan üzerindeki etkilerini  kadınların ve çocukların gözünden anlattı. CHP Bursa Milletvekili Nurhayat  Altaca Kayışoğlu Siyasetin  ve Alınan Kararların, Savaşların ve Barışın oluşmasında ne kadar etkili olduğu üzerinde durdu.

Oldukça serin bir havaya rağmen yoğun bir katılımın yaşandığı panelimizin sonunda Dönem Başkanı, Rtn. Mehmet DAL tarafından panelistlere plaketler sunulurken, destek olan tüm Rotaryen ve Rotaractörlere ise teşekkür sertifikaları takdim edildi.