Kuşadası Barış Kampı Başarıyla Tamamlandı

20-22 Eylül 2024 arihleri arasında Kuşadası Rotary Kulübü önderliğinde Bölge 2440 15. Grup kulüpleri Karşıyaka, Dokuz Eylül, Smyrna Rotary ve Karşıyaka Rotaract Kulübü organizasyonunda Barış ve Anlaşmazlıkların Çözümü Komitesi destekleri ile Ada Camping / Kuşadası tesislerinde Barış Kampı projesi gerçekleşmiştir. Konuşmacılar Bülent Ay ve Prof. Engin Deniz Eriş’ in  sunumları ve uygulamaları ile gençler Barış’ ın önemi ve tesisi hakkında bilgilenmiş ve katkılar sağlamışlardır. Ayrıca ülkemize henüz farklı ülkelerden  gelmiş olan değişim öğrencilerimiz de kendi kültür ve düşünceleri ile kampımıza ayrı çeşitlilik ve güzellik katmıştır. Brezilya, Kolombiya, Arjantin, ABD, Meksika, Tayvan gibi ülkelerden gelmiş olan bu öğrencilerimiz Türk gençlerimizle kaynaşmış ve birlikte hem eğlenip hem de Dünya Barışı için olumlu adımlar atmışlardır. Deprem bölgesinden de 4 gencimiz bu kampa katılmıştır. Ayrıca ülkemize savaş dolayısıyla gelmiş ve yaşamaya başlamış olan Ukraynalı ailelerin çocukları ve gençleri de katılmış olup aileleri de bir dans gösterisi yapmışlardır.Barışın konuşulduğu, tartışıldığı bir ortam olmasının yanında yoga , dans , el sanatları ve akşamları canlı müzik gibi etkinliklerle de keyifli bir kamp ortamı olmuş kampın son günü de Zeytinyağı Müzesi gezisi ile  3 günlük kamp başarı ile tamamlanmıştır.